Medlemsmöte 5 feb 2024 

Ett 20-tal medlemmar samlades på Renströmmen i Norrköping för årets första medlemsmöte. Under mötet gicks det igenom arbetet som utfördes förra året med särskild fokus på att uppdatera hemsidan och göra det lättare för er medlemmar att vara delaktiga och hålla er uppdaterade, även när ni inte kan närvara personligen på våra träffar.

Vi hade förmånen att få besök av Mats Kinnwall, tidigare chefsekonom på Teknikföretagen, som delade med sig av ekonomiska reflektioner. Det blev ett mycket uppskattat och intressant föredrag där det blandades högt och lågt med olika frågor och funderingar från oss. Vi tog oss bland annat igenom BNP-analyser där vi såg viss avmattning men inga kriser. Diskussionen kretsade också kring berg- och dalbanan för globala energi- och råvarupriser och hur det påverkar realekonomin och inflationen. Även centralbankens roll och kronans utveckling diskuterades, ja minst sagt täcktes alla områden. Mats roliga bilder finns nu tillgängliga på vår medlemssida, så logga in och ta en titt på “bra ha” dokumnet.

Vi avslutade medlemsmötet med en djupdykning i vår egen statistik, där Tobias Gullberg, som hjälper oss att samla ihop statistiken, guidade oss genom hur vi tänkt och vad vi kan utveckla framåt. På vår hemsida finns Q4 2023 års statistik tillgänglig via denna länk. Idag samlar vi in statistik från våra producerande medlemmar, där vi delar upp det mellan Orderingång, Fakturering samt Andel material av fakturerat värde och det är uppdelat på Automation-Styr och Kraftfördelning. Utöver detta har vi även en barometerfråga om hur vi ser nästkommande kvartal. 

Nästa
Nästa

Weidmüller 11-13 september 2023