Nyhetsbrev Juni 2023

Emma Östling, VD på AQ Elautomatik och Linda Take, VD på SKE, på ELFACK i maj 2023.

 

ELFACK 9–12 MAJ

I början av maj var vi utställare på ELFACK i Göteborg. Det kändes som att det fanns ett uppdämt behov av att träffas. Svenska Mässan pratar om succé, med fullspäckade program och över 22 000 besökare. Det var väldigt givande att båda träffa medlemmar och andra beslutsfattare. Möten som ledde till givande och konstruktiva samtal.

Dessutom genomförde vi vårt årsmöte där vi bland annat tackade av SKE:s nyligen frånträdande VD Jan-Olof Bengtsson. I samband med att JO avgick, för att ägna mer tid åt sitt kära Fjällbacka, passade vi på att ställa några frågor:

INTERVJU MED JAN-OLOF BENGTSSON

  • När började du på SKE?

    Jag var med och startade föreningen 2011-11-29 och blev VD på 50 % från maj 2017.

  • Lite om din bakgrund, vad gjorde du innan du var VD på SKE?

    Jag drev ett bolag vars namn var Emedius. Vi sålde det i februari 2017 till Garo montage.

  • Ser du några viktiga milstolpar under dina år inom SKE?

    Ja, absolut. Till exempel gemensamma leveransvillkor, nätverk inom branschen samt utbildningsystem för våra montörer.

  • Vilken enskild frågeställning har varit viktigast?

    Jag tycker att det faktum att vi har utformat gemensamma leveransvillkor har varit väldigt välbehövliga.

  • Vad vill du skicka med till SKE i sitt fortsatta arbete?

    Vidareutveckla vår plattform och vårt varumärke, dvs att SKE är en kvalitetsstämpel för svensktillverkade utrustningar.

  • Tack för intervjun och varmt tack för alla dina insatser för SKE.

MEDLEMSRESA TILL TYSKLAND

Du har väl sett inbjudan till vår resa till Tyskland? Där kommer vi förstås att nätverka, äta och dricka gott, och dessutom få en inblick i hur Weidmüller arbetar med skräddarsydda arbetsplatslösningar för att ta panelbyggande till nästa nivå, minska ledtider osv. Det har kommit in ett flertal anmälningar, men än finns det platser kvar. Anmäl dig redan i dag! Har du frågor kring resan så kontakta Linda på linda@takes.se eller 070-553 63 36.

ÄR DU ÄNNU INTE MEDLEM?

SKE är en opolitisk och oberoende branschorganisation för svenska företag inom kapslad elteknik. Medlemmar kan vara producenter, leverantörer, konsulter eller myndigheter. De producerande medlemmarna verkar inom byggnation av elcentraler, ställverk och automatikskåp.

Genom att gå samman blir vi starka och får möjlighet att påverka elbranschen i rätt riktning. Ambitionen är att bevaka medlemmarnas intresse gällande allt från affärsvillkor och leveranstider till nya standarder och regler i branschen. Vi ska vara en stark röst och remissinstans i införandet av nya standarder, lagar och reformer.

För att ni ska få ut det mesta av medlemskapet bör ni vara en etablerad aktör med några år på marknaden. Och eftersom ett medlemskap i SKE är en kvalitetsstämpel ställs det en del krav.

Vill du veta mer om vad ett medlemskap innebär och har för mervärden, kontakta Linda Take på linda@takes.se eller 070-553 63 36. 

 
Föregående
Föregående

Weidmüller 11-13 september 2023

Nästa
Nästa

Medlemsmöte 12-13 April 2023